GEMTECH

4.7/5 based on 8 reviews

mérés

Az alábbi NDT (Non Destructive Testing), azaz roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárásokat használjuk cégünknél:

- Ultrahangos vizsgálat, UT Level 3: teljes térfogatos vizsgálat, magasfrekvenciás hangterjedés elvén működik. Az ún. impulzus-visszhang-eljárást alaklamazzuk, A-scan megjelnítéssel. Az Olympus Epoch 600 típusú gépünk az összes használatos vizsgálati módszert (DGS; DAC) ismeri, de ezeken kívül képes az amerikai módszerek közül az ASME és az AWS előírásokat is kivitelezni. A vizsgálat képes lemezek, hegesztett varratok, öntvények, profilok, stb. anyagfolytonossági hiányainak kimutatására.

- Mágnesezhető poros vizsgálat, MT Level 3: A felületen, ill. a felület közelében (3-4 mm) lévő hibák kimutatására alkalmas, de kizárólag mágnesezhető anyagokon. Kézi járommágneseket használunk, Magnaflux gyártmányú. Az ún. fekete-fehér módszert alkalmazzuk, amely során a fehér alapozófestéken rajzolódik ki a folytonossági hiány a mágneses tér létrehozásával. A hiányok kirajzolódása fekete színnel jelenik meg, amelyet olaj hordozófolyadékban szuszpendált ferromágneses szemcsék adnak. A vizsgálatot többnyire hegesztett varratokon végezzük, de szükség esetén problémamentesen alkalmazható megmunkált vagy nyers lemez ill. profil felületén is.

- Folyadékbehatolásos vizsgálat (PT Level 3): Az MT-vizsgálathoz hasonlóan itt is a felületi hiányok kimutatása a cél, de ez az eljárás minden anyagtípusnál alkalmazható. Hátránya, hogy csak a felületre nyitott hiányokat képes kimutatni. Mi a színkontraszt-eljárást használjuk, ami azt jelenti, hogy piros színű behatolófolyadék adja a hiányok jelölőszínét a később felhordott fehér előhívón.

Contact GEMTECH

Address :

Ipartelep utca 1., 4552 Hungary

Website : http://www.gemtech.hu/
Categories :
City : .

Ipartelep utca 1., 4552 Hungary
G
Gyula Füzy on Google

m
macsu istvan on Google

Itt dolgozom
I work here
G
Gyula Halász on Google

Profi szakmunka.
Professional work.
J
József Nagy on Google

Nagyon barátságos, családias hangulat
Very friendly, family atmosphere
G
Grzegorz Wilk on Google

Szybki rozładunek. Pracują do 16:00
Fast unloading. They work until 4 p.m.
M
Milak Aranka on Google

Good
J
Jaffa vol 2.0 on Google

Nagyon király volt
It was very king
G
GáBOR Varga on Google

Jó munkahelyi kollektíva.
Good workplace team.

Write some of your reviews for the company GEMTECH

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating *
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *